Kapten Beto (Buenos Aires Pop)

Buenos Aires POP beskriver en argentinsk busschaufför ”Beto” och hans färd ut i världsrymden. Han reser i en enkel farkost som han byggt själv, och den ljudmotor som han uppfunnit tillåter honom att färdas snabbare än ljuset. Beto är på jakt efter en bättre värld utan korruption, miljöförstörelse och krig, och på flykt från militärdiktaturens Argentina.

Dessvärre åker han vilse i oändligheten!

När publiken får möta honom har han färdats ensam i rymden i 15 år. Han kan inte hitta någon bebodd planet och inte heller hitta tillbaks till jorden… men han har en hel del att berätta om sin tillvaro i rymden och vissa märkliga saker han varit med om.

Medverkande

Scenisk rådgivare: Mikael Norlind o Jonas Holmström Ljudmotorbygge: Anders Winberg Scenografi: Linda Wallgren Film: Anders Thorén Producent: Jonas Lübeck Ljus: Madeleine Strandberg Affisch, skivomslag mm: Kajsa Sperling Foto: Lasse Stenman och Kajsa Sperling   


Vi speladein en CD skiva med musiken till föreställningen.

Med musik av Luis Alberto Spinetta

Musiker:  Nadina Pundins, Patrik Ehrnborg, Henrik Wartel, Karin Johansson och David Bolander

Studiotekniker: Henrik Cederblom o Johannes Lundberg


* * *


Ur recensionerna


En dryg timmes inblick liv i en hemmasnickrad austonauts liv bjuder på smäktande vacker musik, poesi, hemlängtan och välvilliga rymdfåglar. David Sperling är en vital enmansföreställning som bokstavligensträvar bortom stjärnorna.


Linda Isaksson, Nummer 14/5 2007
Jag blir öm i hjärtat inför den varma lågmälda mannen som grillar morötter. Sperlings barnsligt konkreta rutiner är smärtsamma kontraster till den stark symboliska isoleringen.

Lis Hellström Svenningson, GP 20/5 2007