The true story of Bengt Erik Olssons sista konsert

Detta är historien om konsertpianisten, Bengt Erik Olssons, som efter 26 år av tystnad återkommer med en pianokonsert.

Konserten inleds med att han berättar om sin traumatiska uppväxt, då hans föräldrar redan innan hans födelse utstakat hans bana som världsberömd pianist. Hur han levt med pianot som sin enda leksak och sin pianopedagog, Georgius Skwatznadjus, som sin enda vän.

Konserter som sedan följer blir inte riktigt som konserter i allmänhet brukar...

The true story of Bengt Erik Olssons sista konsert rör sig hela tiden i gränslandet mellan dröm och verklighet, i en blandning av konsert, teater och dans. Under loppet av en timme får publiken ta del av en pianists dödskamp, extas. Hans hat och kärlek till sitt instrument.
Ur recensionerna


Just därför är det extra kul att se David Bolanders The true story…. I det fantastiskt vackra slutet trillar till och med en lyckotår nedför min kind. Precis så här ska det kännas, precis just den här upplevelsen vill jag ha när jag går på teater.


Min recension är bara en reservationslös hyllning till en teatermakare som ingjuter hopp om att Göteborgs friteaterscen trots allt kan skaka fram ett och annat skimrande guldkorn att minnas under tider av missväxt. Ett stort tack för att du finns, David Bolander.

Nummer  Johan Hilton 7 /2 2005David Bolander tillhör dom konstnärer som bara genom sin uppenbarelse på scenen skapar spänning och förväntan.

Lis Hellström Svenningsson GP 1/1i 2005